Az Óbudai Egyetemen új fejezet nyílt a folyamatfejlesztésben- a Rejtő Karon 10 hallgató kezdte meg tanulmányait az újonnan indult folyamatfejlesztő szakmérnök képzésen

Az Óbudai Egyetem Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Karának Médiatechnológiai és Könnyűipari Intézetének fejlesztési folyamata újabb mérföldkőhöz érkezett. A közelmúltban elindult a Folyamatfejlesztő szakmérnök/szakember szakirányú továbbképzés, amelyre 10 lelkes hallgató iratkozott be.

Az alapvetően online képzés célja, hogy a résztvevők elsajátítsák a modern vállalatok működéséhez elengedhetetlen folyamatfejlesztési ismereteket és módszereket. A hallgatók megismerkednek a folyamatok modellezésével, elemzésével, fejlesztésével és optimalizálásával, valamint a minőségügyi rendszerek működésével. A képzés során hangsúlyosan foglalkoznak a gyakorlati alkalmazásokkal, így a résztvevők a megszerzett tudást azonnal a munkahelyükön is kamatoztathatják.

Dr. habil Csiszér Tamás a szak felelőse a képzés indulása kapcsán elmondta, hogy „A folyamatosan változó piaci környezetben a vállalatok versenyképességének megőrzéséhez elengedhetetlen a hatékony működés. A folyamatfejlesztés segítségével a szervezetek képesek azonosítani és megszüntetni a veszteségeket, növelni a termelékenységet és javítani a minőséget. Ezt a célt szolgálja a most indult képzésünk is.”

A tájékoztatóból megtudhattuk, hogy a képzés során a legújabb folyamatfejlesztési módszerek és eszközök kerülnek bemutatásra.

A szakfelelős az előnyöket is kiemelte, amikor elmondta, hogy „A hangsúly a gyakorlati ismeretek elsajátításán van, így a hallgatók azonnal alkalmazható tudásra tesznek szert. A képzés levelező formában zajlik, így a munkával és családdal is könnyen összeegyeztethető.”

„Az új szakirányú továbbképzés kiemelt fontosságú számunkra.” nyilatkozta Dr. habil Koltai László a Rejtő kar dékánja, aki úgy folytatta: „Célunk, hogy olyan szakembereket képezzünk, akik képesek lesznek a különböző iparágakban dolgozó vállalatoknál hatékonyan alkalmazni a megszerzett tudásukat. A képzés során szoros kapcsolatot építünk ki a vállalatokkal, így biztosítva, hogy a hallgatók a legfrissebb ipari elvárásoknak megfelelő ismereteket szerezzenek.”

A folyamatfejlesztő szakmérnökök és szakemberek a jövőben számos területen elhelyezkedhetnek, például a gyártásban, a szolgáltatói szektorban, vagy akár a közszférában. Feladataik közé tartozik majd a folyamatok elemzése, a hatékonyság növelése, a minőségbiztosítás, valamint az új technológiák bevezetése.

Az Óbudai Egyetem Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kara ezzel a képzéssel ismét bizonyítja, hogy elkötelezett a hallgatók gyakorlatorientált képzése mellett, és hogy lépést tart a legújabb ipari trendekkel.