Új tudományos eredmények a csomagolástechnikában – Sikeresen megvédte doktori disszertációját a Széchenyi István Egyetemen Molnár Bence

Molnár Bence doktorandusz sikeresen megvédte doktori disszertációját a Széchenyi István Egyetem Multidiszciplináris Műszaki Tudományi Doktori Iskolájában.  Doktori értekezésének címe „Rázkódási és ütési igénybevételek felmérése és elemzése egymásra halmazolt csomagolási rendszerek esetében” volt. A disszertáció témavezetője Prof. Dr. Böröcz Péter a SZE egyetemi tanára és intézetünk vezetője Dr. habil. Koltai László az Óbudai Egyetem Rejtő Karának egyetemi docense voltak.

A kutatás fontos eredményeket tárt fel a csomagoló- és logisztikai ipar szempontjából is. A tudományos munka célja elsősorban az volt, hogy feltérképezze és elemezze az egymásra halmazolt csomagolási rendszerekben fellépő rázkódási és ütési igénybevételeket. A doktorandusz kísérleti vizsgálatokat végzett, numerikus szimulációkat alkalmazott, és irodalmi kutatásokat végzett a témában. A kutatási eredmények alapján értékes és a gyakorlat szempontjából is hasznos javaslatokat fogalmazott meg az egymásra halmazolt csomagolási rendszerek tervezésére és optimalizálására vonatkozóan, amelyek célja a termékek sérülésének minimalizálása a szállítás során.

A bírálóbizottság dicsérettel illette a jelöltet, és kiemelte a kutatás újszerűségét, tudományos értékét és gyakorlati hasznát. A bizottság egyhangúlag javasolta a doktori fokozat odaítélését „summa cum laude”.

Molnár Bence a Széchenyi Egyetem Csomagolásvizsgáló laboratóriumának munkatársa, aki elmondta, hogy a jövőben továbbra is a csomagolástechnika területén kíván kutatásokat végezni, és a tudományos munkája mellett a gyakorlati alkalmazásokat is szem előtt kívánja tartani.

Gratulálunk a szép eredményhez!