A Médiatechnológiai és Könnyűipari Intézet munkatársai a DRUPÁN

Idén május 28. és június 7. között került megrendezésre Düsseldorfban, Németországban a nyomdaipar legrangosabb nemzetközi kiállítása és vására, a négyévente megrendezésre kerülő DRUPA. 

Ez a kiállítás a nyomda- és a csomagoló ipar egyik legfontosabb eseménye, és a részvétel kiváló alkalmat nyújt a legújabb technológiák megismerésére, a trendek nyomon követésére és a szakmai kapcsolatok építésére. A DRUPA nem csak egy kiállítás, hanem egy platform is a tudásmegosztáshoz és az innovációhoz. A kiállítás keretében számos konferencia, workshop és fórum kerül megrendezésre, ahol a szakértők megosztják a legújabb kutatási eredményeket és trendeket.

A 2024-es eseményen a világ minden tájáról érkező kiállítók mutatták be a legújabb nyomtatási technológiákat, gépeket, szoftvereket és szolgáltatásokat. A látogatók megismerkedhettek a legújabb trendekkel, kipróbálhatják a legújabb gépeket, és kapcsolatba léphettek a nyomtatási iparág szakembereivel.világ minden tájáról érkező kiállítók mutatják be a legújabb nyomtatási technológiákat, gépeket, szoftvereket és szolgáltatásokat. A látogatók megismerkedhetnek a legújabb trendekkel, kipróbálhatják a legújabb gépeket, és kapcsolatba léphetnek a nyomtatási iparág szakembereivel.

A Nyomda és Papíripari Szövetség szervezésében jutott el a kiállításra a Médiatechnológiai és Könnyűipari Intézet részéről Prokai Piroska mestertanár és Görgényi-Tóth Pál tanársegéd kollégánk is. 

Munkatársaink visszaérkezésük után elmondták, hogy pozitívan értékelték az eseményt.  Örömmel számoltak be arról, hogy sok hasznos és új dolgot láttak, amelyeket a tananyagfejlesztés során is használhatnak. Külön kifejezték köszönetüket azért, hogy azok a cégek, melyeknek volt kint magyar képviselőjük, mint a Heidelberg, Canon, HP, Müller Martini, BOBST, Rigó Kft., Koenig & Bauer lehetőséget biztosítottak magyar nyelvű stand-látogatásra.