Könnyűipari mérnök BSc

A Könnyűipari mérnök BSc képzés felelőse az Intézetünk.

Három specializáió közül lehet választani:

- Nyomtatott média- csomagolástervezés és technológia specializáció

- Minőségirányítási rendszerfejlesztő specializáció

- Divattermék technológia specializácó

A Nyomtatott média- csomagolástervezés és technológia valamint a Minőségirányítási rendszerfejlesztő specializációt gondozza az intézetünk.

 

Nyomtatott média- csomagolástervezés és technológia specializáció

Az itt megszerzett tudás átfogja a nyomtatott kommunikáció, a csomagolástechnológia hagyományos és a legkorszerűbb digitális világát. A hallgatók elsajátítják a nyomtatott termékek és csomagolások tervezési módszereit. Gyakorlatot szereznek a tipográfia, az infomédia, a kiadói tevékenyéghez szükséges szerkesztői ismeretek, valalmint a modern médiatechnológiai szoftverek és eszközök alkalmazásában. Miközben megtanulják a legkorszerűbb 3D csomagolástervező programok használatát, válaszokat kapnak arra, hogy mitől jó egy csomagolás, milyen információkat kell közvetítenie a fogyasztó felé és milyen műszaki szempontokat kel figyelembe venni a tervezéskor. Megismerkednek a papírgyártás, a nyomtatás, valamint a csomagolástechnika legfontosabb anyagaival, technológiával és gépi berendezéseivel.

 

Minőségirányítási rendszerfejlesztő specializáció

Ezen a specializáción olyan mérnököket képzünk, akik bármely termék-előállító iparágban vagy szolgáltatásban is képesek ellátni a folyamatok minőségirányítási feladatait akár vezető szinten. Végzettjeink a megszerzett elméleti és gyakorlati ismereteik alapján keresettek a hazai ipar húzóágazataiban (pl. autó-, elektroniai, élelmiszer- és gyógyszeripar). Tanulmányai során a legkorszerűbb minőségügyi ismereteket, módszereket és elveket sajátítják el (LEAN, 6 szigma, TQM, autóipari rendszerek technikái), amelyek nélkül ma a sikeres cégek vállalat- és termelésirányítása elképzelhetetlen.